Vi er H.I. Giørtz

H.I. Giørtz leverer et komplett vareutvalg til dagligvare- og serveringsmarkedet. Vi holder til på Eidsneset i Sula kommune, rett utenfor Ålesund. Selskapet er i dag inndelt i forretningsområdene engros, detaljhandel og eiendom. Siden 1891 har vi spesialisert oss på varer og distribusjon, med et mål om å øke din bedrifts konkurransekraft.

H.I. Giørtz

1891 - 2016

Les historien vår

Våre forretningsområder

Engros

Vår engrosvirksomhet er markedets mest kundeorienterte og effektive logistikkpartner. Vi tilbyr våre kunder ca. 45.000 ulike produkter. Vårt lagerareal er på ca. 20.000 kvm fordelt mellom tørrvarelager, samt tempererte soner til frukt, kjøl og fryste produkter. Rundt 190 dyktige medarbeidere bidrar ukentlig med å levere over 225.000 kolli til våre kunder, hovedsakelig på Sunnmøre og Nordfjord. Vår virksomhet er deleid av ASKO NORGE AS som er Norgesgruppens engrosvirksomhet. Vi sørger for at varene kommer frem til rett sted og tid, slik at dine kunder får et hav av muligheter både til frokost, middag og kvelds!

Detaljhandel

H.I. Giørtz har eierandeler i en rekke dagligvarebutikker i regionen. Dette bidrar til at organisasjonen har god kunnskap om hele verdikjeden, noe som kommer alle våre kunder til gode.

Eiendom

Vi forvalter eiendommer på rundt 200.000 m2, og driver aktiv eiendomsutvikling hovedsakelig knyttet til detaljhandel. Selskapet involverer seg også innen andre prosjekter av betydning for en positiv regionsutvikling.

Vi er en IA-virksomhet

Som IA-virksomhet forplikter vi oss til å samarbeide systematisk for å utvikle en mer inkluderende arbeidsplass. Dette kan blant annet bety å redusere sykefraværet, få flere eldre til å stå lengre i arbeid og sikre rekruttering av personer med nedsatt funksjonsevne.

Jobb som lærling hos H.I. Giørtz sønner AS

HI Giørtz satser på lærlinger innen logistikk- og yrkessjåførfaget. Vi har et godt etablert miljø for lærlinger, og mange dyktige og trivelige kollegaer. Vi har et grundig opplæringsprogram og et eget opplæringsteam som bistår med faglig støtte og veiledning gjennom hele læretiden.

Lærling bilde 2.jpg
Lærlig bilde 1.jpg


Våre lærlinger har eller tilegner seg disse kvalifikasjonene

 • Evne til å skape og ha gode relasjoner til våre kunder og dine kollegaer
 • Nøyaktig, ryddig og serviceinnstilt
 • Selvgående og initiativrik
 • Høy grad av egenmotivering
 • Engasjement
 • Punktlig, stabil og pålitelig
 • Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner 


Sentrale arbeidsoppgaver for lærlinger innen yrkessjåførfaget

Du vil få opplæring i og forståelse for transportadministrasjonen som:

 • Rute / avgangsplanlegging
 • Mottak av returvarer
 • Sjåfør

Sammen med en instruktør vil du få opplæring i varestrømmen på vårt lager, noe som fremmer helhetsforståelsen før varene transporteres ut til kunde. Deretter vil du være med i en periode som hjelpemann på bil. Når tilstrekkelig opplæring og nødvendige kompetansebevis er bestått, starter du tiden som sjåfør – først sammen med en etablert sjøfør som er med som støtte og kan gi veiledning – deretter selvstendig kjøring.


Sentrale arbeidsoppgaver for lærlinger innen logistikkfaget

Du vil få opplæring gjennom hele varestrømmen med faglig støtte fra egen instruktør. Her får du opplæring helt fra varene kommer inn på varemottaket, og helt frem til sluttbruker (kunde).

Aktuelle opplæringsavdelinger er:

 • Varemottak
 • Bortkjøring, nedtak og påfylling av varer med bruk av skyvemasttruck
 • Vareplukk med online systemet "pick by voice"
 • Sammenstilling, mottak og sortering av varer, kvalitetskontroll
 • Hjelpemann på bil

Det kan også finnes muligheter i andre lærefag, som IKT og kontor- og administrasjonsfaget.

Introduksjonsfilm

Samfunnsansvar

For oss er det viktig å ta ansvar. Vi bidrar til at regionen vokser ved å være en sterk lokal arbeidsgiver, støtte kulturarrangement og idrettsaktiviteter, samt være delaktig i utvikling av det lokale næringslivet. Gjennom flere ISO-sertifiseringer sikrer vi en trygg arbeidshverdag med kontroll på en komplisert varestrøm, slik at vi kan garantere trygg mat til våre kunder.

Vi tar vårt ansvar på alvor. Vår ambisjon er å være bærekraftig og klimanøytral, noe vi etterstreber hver dag. For å måle Co2 fra drivstoff og strømforbruk benytter vi et klimaregnskap. Vi gjør større investeringer for å redusere utslipp, og tilrettelegger for kildesortering i hele verdikjeden. For å redusere svinn, gir vi bort trygg mat til veldedighet. Fremover vurderer vi muligheten for biogassproduksjon av matavfallet som blir til svinn i verdikjeden.


Kontaktpersoner Engros

Kjetil Langvatn

Markedssjef DagligvarerTlf: 915 42 685

Svein Aarseth

Markedssjef ServeringTlf: 913 85 778

Anders Sunde

KundeserviceTlf: 701 98 100

Camilla Rabben Midtgård

KundeserviceTlf: 701 98 100

Andre Sunde

KundeserviceTlf: 701 98 100

Magnus Hegle

NetthandelansvarligTlf: 481 51 008

Jan-Erik Bårdsgjære

Markedskonsulent ServeringTlf: 907 63 567

Kontaktpersoner Eiendom

Albert Aarøe

EiendomsforvalterTlf: 958 77 987

Marianne Giørtz

EiendomsforvalterTlf: 905 53 506

Kart & Adresse

H.I. Giørtz Sønner AS
Sjukenesstranda 100
6037 Eidsnes
Sentrabord: 70 19 81 00
Generell e-post: hig.sentral@asko.no
Fakturaadresse: EHF eller higregnskap@asko.no
NO 936 710 379 MVA